ESOMAR 28 - Întrebări și răspunsuri

1. Ce experiență are compania dvs. în furnizarea de mostre online pentru cercetarea pieței?

Talk Online Panels (denumit în continuare "Talk") a început să ofere eșantioane on-line în 2001, la acel moment sub numele de brand "MindTake", și a ajuns acum să efectueze aproximativ 2 milioane de interviuri online pe an. În prezent, Talk operează pe 21 de piețe prin paneluri proprii și afiliate, în special în regiunea DACH, CEE / SEE, precum și Rusia, Ucraina, Grecia și Turcia. Sediul central se află la Viena, cu birouri suplimentare în Leipzig (Germania), Atena (Grecia), Sofia (Bulgaria) și Praga (Republica Cehă). Talk are angajați pe plan local în majoritatea țărilor în care funcționează.

2. Descrieți și explicați tipurile de surse de eșantioane online din care primiți respondenți. Sunt aceste baze de date? Grupuri de cercetare gestionate în mod activ? Liste de marketing direct? Retele sociale? Interceptarea eșantioane Web (cunoscută și sub numele de river)?

Talk este un panel cu acces on-line pentru singurul scop de a efectua cercetări. Nu este folosit pentru niciun fel de activități de marketing direct. Sursele de recrutare diferă de la o țară la alta, însă marea majoritate a membrilor grupului este recrutată online printr-o combinație de surse: recrutarea prin intermediul partenerilor media și în cursul altor sondaje realizate prin intermediul unor agenții sau companii afiliate de cercetare, co-înregistrări, etc. În unele țări avem parteneriate pentru recrutarea offline prin interviuri față în față și prin interviuri telefonice - totuși membrii grupului din aceste surse reprezintă mai puțin de 5% din membrii comunității. Pentru a asigura calitatea panelului, angajăm întotdeauna personalul nativ pentru managementul comunității. Interceptarea și sondajele la fața locului pot fi furnizate la cerere pe bază de proiect, dar Talk nu le oferă ca standard.

3. Dacă furnizați eșantioane din mai multe surse: Cum se combină diferitele surse de eșantiaone pentru a asigura validitatea? Cum poate fi aceasta repetată în timp pentru a oferi fiabilitate? Cum abordați posibilitatea dublării respondenților din diverse surse?"

Talk Panels Online (în continuare "Talk") funcționează în primul rând cu propriile paneluri. În cazul în care este necesar un eșantion suplimentar, Talk are o rețea de parteneri de încredere care îi poate oferi - întotdeauna transparent și cu permisiunea explicită a clientului. În cazul eșantioanelor externe, întotdeauna folosim propriul nostru sistem de detecție / amprentă de duplicare pentru a evita duplicatele.

4. Sunt sursele dvs. de eșantioane folosite numai pentru studii de piață? Dacă nu, pentru ce alte scopuri sunt folosite?"

Pentru a asigura calitatea eșantionului livrat, Talk Online Panels utilizează eșantionul exclusiv pentru cercetare de piață.

5. Cum accesați grupuri care pot fi greu identificabile pe internet?

Pentru a găsi și a recruta aceste grupuri greu accesibile, Talk încearcă să recruteze în mod activ pe portaluri de interes special, precum și cu campanii publicitare direcționate online și offline. Scopul nostru este de a extinde baza noastră de respondenți pentru a include grupuri care ar putea fi mai puțin reprezentate în eforturile de cercetare online. Profilul acestor grupuri diferă în funcție de țară.

6. În cazul în care, pe un anumit proiect, trebuie să completați eșantionul (eșantioanele) cu eșantion (e) de la alți furnizori, cum selectați acești parteneri? Politica dvs. este să anunțați un client în avans atunci când utilizați un furnizor terț?

În cazul în care este necesar un eșantion suplimentar, Talk are opțiunea de a lucra cu un număr mic, selectat cu atenție, de furnizori de parteneri pe termen lung. Înainte de stabilirea unei relații de lucru pe termen lung cu un partener, desfășurăm o serie de proiecte de testare și decidem un parteneriat în funcție de rezultatele acestor proiecte. De asemenea, monitorizăm constant calitatea eșantioanelor cumpărate, astfel încât să putem identifica orice problemă cu partenerul în timp real și să realizăm o rezoluție cât mai curând posibil. Talk are politica de a notifica clientul în cazul în care este necesar un partener, iar probele partenere sunt comandate numai cu permisiunea explicită a clientului.

7. Ce măsuri luați pentru a realiza un eșantion reprezentativ al populației țintă?

Primul pas este stabilirea anumitor parametri referitori la grupul țintă dorit dintr-un anumit sondaj (de exemplu, din birourile naționale de statistică, etc.). Un instrument automat preia o probă aleatorie din panelul Talk care îndeplinește aceste criterii, precum dimensiunea eșantionului determinată atât de numărul dorit, cât și de alte condiții, cum ar fi ratele medii de răspuns. Dacă un client dorește, de exemplu, un eșantion reprezentativ al țării, rapoartele sunt determinate în funcție de datele birourilor locale de statistică. Atunci când invităm potențialii respondenți, încercăm, de asemenea, să distanțăm în mod suficient sondajele. 

8. Folosiți un router de sondaj?"

Talk nu utilizează un ruter de sondaj. Respondenții sunt invitați separat în fiecare sondaj.

9. Vă rugăm să descrieți procesul de alocare în router. Cum decideți ce sondaje ar putea fi luate în considerare pentru un respondent? Pe ce bază sunt respondenții alocați sondajelor?

N/A

10. Ce măsuri luați pentru a vă proteja sau a atenua prejudecățile generate de angajarea/folosirea unui router?

N/A

11. Cine în compania dvs. stabilește parametrii routerului? Este o echipă dedicată sau managerii de proiect, individual?

N/A

12.Care sunt datele de profil ale respondenților, pe care le dețineți? Cum se face? Cum diferă aceasta între sursele de eșantionare? Cum se actualizează? Dacă nu există date relevante privind profilul, cum sunt tratate proiectele cu incidență scăzută?

Pentru a putea oferi clienților săi sondaje specifice, Talk colectează informații detaliate pentru mai multe aspecte cheie ale profilului sociodemografic al unei persoane (cum ar fi situația gospodăriei, educație, muncă și finanțe), precum și date despre o gamă largă de obiceiuri de consum și stil de viață, de la fumat la folosirea unor produse. Aceste date formează baza unui sistem de filtrare care ne permite să realizăm sondaje folosind exemple personalizate: putem selecta respondenții în funcție de unul dintre câmpurile de mai sus sau o combinație de mai multe, în funcție de nevoile specifice ale clientului. Setul de date de bază pentru sex, vârstă și locație geografică este obligatoriu pentru a deveni membru Talk, în timp ce toate celelalte date de profil sunt opționale - cu toate acestea, Talk are un grad mediu de profilare de aproximativ 70%. Toate chestionarele de profil sunt deschise pentru o actualizare o dată pe an.

13. Vă rugăm să descrieți procesul de invitație la sondaj. Care este propunerea prin care oamenii participă la sondaje individuale? Ce informații despre proiectul în sine sunt date în acest proces? În afară de invitațiile directe la sondaje specifice (sau la un router), ce alte modalități de invitație la sondaje sunt expuse respondenților?

Membrii panelului care au fost selectați aleatoriu ca parte a eșantionului primesc un e-mail scurt cu un text de invitație standard care conține informații cheie, cum ar fi subiectul sondajului, durata, perioada de valabilitate și punctele acordate pentru finalizare, împreună cu un link direct către pagina de pornire a sondajului. Este crucial pentru noi ca informațiile furnizate în e-mailul cu invitația să fie imparțiale și să nu includă specificațiile grupului țintă real necesar pentru a preveni comportamentul părtinitor. Respondenții sunt recompensați printr-o schemă de stimulente bazată pe puncte, în funcție de durata și, ocazional, de complexitatea chestionarului. ( De asemenea oferim stimulente de consolare pentru screenings, ca un gest de bunăvoință). Fiecare e-mail cu invitația include, de asemenea, un link care permite utilizatorilor să-și gestioneze contul, de exemplu, pentru a-și actualiza datele personale sau pentru a șterge profilul.

14. Vă rugăm să descrieți stimulentele oferite respondenților pentru a participa la sondajele dumneavoastră. Cum diferă aceasta prin sursa eșantionului, prin lungimea interviului, prin caracteristicile respondenților?

Membrii grupului colectează un anumit număr de puncte pentru fiecare sondaj  efectuat, punctele fiind acordate în funcție de durată și, ocazional, de complexitatea chestionarului. Odată ce au ajuns la un anumit număr de puncte(de ex. 2.000 de puncte), membrii panelului își pot răscumpăra punctele în cadrul magazinului Talk Premii sau pot aștepta până ajung la următoarea etapă (de ex. 3.000 de puncte) pentru a avea acces la un stimulent mai valoros. În funcție de țara panelului, magazinul Talk va oferi o varietate de opțiuni de stimulare adaptate la anumite interese locale și conforme cu legislația locală. Opțiunile includ în prezent bani numerar, vouchere de cumpărături pentru magazine fizice sau online, abonamente la reviste și ziare și donații de caritate.

15. Ce informații despre un proiect aveți nevoie pentru a furniza o estimare corectă a fezabilității, utilizând propriile resurse?

În general, parametrii de bază necesari pentru calculele de fezabilitate sunt grupul țintă specific, criteriile de selecție și rata de incidență, durata interviului și cotele/cerințele necesare. Dacă acest lucru este solicitat de client, echipa Talk poate furniza distribuția exactă, națională, reprezentativă pentru fiecare țară și poate ajuta și la estimarea ratelor de incidență. Pe baza acestor estimări, Talk calculează fezabilitatea proiectului și stabilește prețul.

16. Măsurați și satisfacția respondenților? Aceste informații sunt puse la dispoziția clienților?

Acordăm o mare valoare experienței utilizatorilor membrilor panelului nostru și căutăm în mod activ feedbackul asupra conținutului și prezentării fiecărui sondaj, uneori cu chestionare independente, dar cel mai adesea cu o întrebare de feedback la sfârșitul sondajului. Această întrebare de feedback include în mod normal o solicitare de a evalua numeric calitatea sondajului, precum și un câmp de răspuns deschis pentru a justifica evaluarea. În orice moment și indiferent de sondaje, membrii grupului pot să ofere feedback și sugestii de îmbunătățire a tuturor aspectelor platformei și sondajelor prin intermediul unui formular de feedback pe talkonlinepanel.com.

17. Ce date furnizați pentru a informa clientul după terminarea proiectului?

De obicei, stabilim care sunt informațiilor solicitate, cu fiecare client,  în cadrul planificării proiectului. În funcție de dorințele specifice, clientul poate obține un raport amplu cu informații privind toate aspectele sondajului, de la eșantionul de pornire, rata de participare, rata abandonului, mesajul invitației la o descriere a metodologiei, precum și o informație mai detaliată prezentarea generală a eșantionului, cum ar fi o defalcare pe parametrii disponibili (de exemplu vârsta, locația etc.).

18. Cine este responsabil pentru verificarea calității datelor? Dacă sunteți voi, aveți proceduri de reducere sau eliminare a comportamentelor nedorite în cadrul sondajelor, cum ar fi (a) răspunsul la întâmplare, (b) răspunsul ilogic sau inconsecvent, (c) "Nu stiu ") sau (d) viteza (finalizarea sondajului prea rapid)? Vă rugăm să descrieți aceste proceduri.

Nu există un singur tip de sondaj, direct, telefonic sau asistat de calculator, care să garanteze rezultate care sunt cu 100% mai mari decât suspiciunea. Recunoaștem provocările de a aborda ceva atât de schimbător și complex ca și opinia umană și facem toate eforturile posibile pentru a elimina influențele necorespunzătoare. Acest efort începe pe parcursul procesului de recrutare, în care evităm candidații care par motivați exclusiv de câștigul monetar, mergând în schimb pentru cei interesați cu adevărat să ofere opinii oneste și să contribuie la modelarea pieței. Ne bazăm pe această dorință oferind membrilor noștri o varietate largă de sondaje și un sistem de stimulente transparent și echitabil. Aplicăm verificări IP și Browser automate și, de asemenea, efectuăm verificări regulate ale calității datelor, urmărind de ex.  lungimea sondajelor sau la calitatea răspunsurilor deschise și solicitând întotdeauna feedback de la clienți pentru sondaje în care nu sunt posibile verificările noastre. În urma consultării cu clienții noștri, putem integra și întrebări de control în chestionarele noastre. Respondenții care furnizează o date de o calitate îndoielnică sunt marcați și sunt excluși din sondajele viitoare.

19. Cât de des poate fi contactată aceeași persoană pentru a participa la un sondaj într-o anumită perioadă de timp, indiferent dacă răspunde afirmativ sau nu? Cum diferă aceasta în toate sursele de eșantioane?

Fiecare membru al panelului este invitat să participe la sondaje de cel mult șase ori în fiecare lună, contabilizând respingerile, ignorarea invitațiilor sau răspunsurile întarziate,  un respondent completează în medie 1,5 sondaje pe lună. Această limitare urmărește să minimizeze comercializarea sondajelor de către respondenții  "de profesie" care vizează obținerea unui profit din sistemul punctelor bonus.

20. Cât de des poate participa același individ la un sondaj într-o anumită perioadă? Cum diferă aceasta în toate sursele esantionale? Cum gestionați acest lucru în cadrul categoriilor și / sau perioadelor de timp?

Pentru a evita efectele pe categorii, instrumentul nostru de selecție aleatorie invită mai întâi pe respondenții care nu au fost invitați în ultima vreme la un sondaj din aceeași categorie. Același lucru este valabil și pentru perioada de timp. În plus, clientul poate specifica un anumit interval de timp pentru care are nevoie de un eșantion absolut proaspăt (sau o probă proaspătă pe categorie), iar Talk va aplica această restricție de timp / categorie atunci când trimite invitații la sondaje.

21. Mențineți datele la nivel individual, cum ar fi istoricul recent de participare, data intrării, sursa etc., pentru respondenții dvs. din sondaj? Sunteți în măsură să furnizați clientului dvs. o analiză a unor astfel de date la nivel individual?

Avem informații despre ora de intrare, sursa de intrare, prietenii promovați, invitațiile la sondaj, participațiile la sondaj, precum și actualizările profilului. Putem furniza aceste informații clientului, dacă este necesar

22. Aveți o confirmare a procedurii de identificare a respondenților? Aveți proceduri pentru a detecta respondenții frauduloși? Descrieți aceste proceduri în timp ce acestea sunt implementate la înregistrarea sursei de probă și / sau la punctul de intrare într-un sondaj sau ruter. Dacă oferiți eșantioane B2B ce proceduri există, dacă există?

Reducerea numărului de respondenți frauduloși începe pe parcursul procesului de recrutare, în care am evitat candidații care par motivați exclusiv de câștig, mergând în schimb spre cei care cu adevărat sunt interesați să ofere opinii oneste și să contribuie la modelarea pieței. Dacă este disponibil, verificăm datele în baza de date de adrese publice disponibile și în timpul vieții unui membru al panelului, vom încerca, de asemenea, să validăm datele membrilor prin compararea acestora cu informațiile pe care le furnizează în cursul încasării stimulentelor (de exemplu, detaliile contului bancar conțin nume oficiale, precum și adresele poștale). Din punct de vedere tehnic, aplicăm controale IP și Browser pentru a identifica persoanele care încearcă să se înregistreze de mai multe ori. Facem verificări de identitate aleatorii prin e-mail, precum și prin telefon.

23. Vă rugăm să descrieți procesele de "opt-in pentru cercetarea pieței" pentru toate sursele de eșantioane online.

Talk lucrează numai cu dublu-opt-in-uri. Fiecare persoană care se înregistrează trebuie să-și confirme înregistrarea făcând clic pe un link într-un e-mail follow-up. Dacă este disponibil, Talk verifică, de asemenea, detaliile adresei date de noii membri în momentul înregistrării, comparând cu bazele de date publice, pentru a confirma autenticitatea identității unui membru.

24. Cum este politica dvs. de confidențialitate  furnizată respondenților dvs.?

Respondenții trebuie să confirme că sunt de acord cu Termenii și condițiile Talk, precum și cu politica  Cookie și de confidențialitate Talk atunci când se înregistrează. Ei pot citi politicile în orice moment când vizitează site-ul nostru web: ambele sunt în mod clar menționate în subsolul paginii web.

25. Vă rugăm să descrieți măsurile pe care le luați pentru a asigura protecția datelor și securitatea datelor.

Talk Online Panel se angajează să se ocupe de o manieră responsabilă și respectuoasă a informațiilor personale, în conformitate cu liniile directoare ale Regulamentului UE privind protecția generală a datelor (GDPR), legislația austriacă privind protecția datelor (Datenschutzgesetz 2000), precum și orientările stricte stabilite de Societatea de Cercetare de Opinie și Marketing (ESOMAR) și asociația cercetătorilor de piață austriacă (VMÖ). Talk nu vinde sau comercializează date personalizate părților terțe. Datorită structurii sale IT pe mai multe niveluri, se asigură că persoanele care lucrează cu panelul au acces doar la datele care sunt absolut necesare pentru munca lor. Toți membrii personalului au semnat, de asemenea, acorduri de confidențialitate și se fac actualizări cu privire la reglementările privind confidențialitatea cel puțin o dată pe an, ca parte a formării lor continue.

26. Ce practici urmați pentru a decide ce fel de cercetarea online ar trebui utilizată pentru a prezenta datele sau materialele sensibile, clientului, din punct de vedere comercial pentru a studia respondenții?

Atunci când vă înregistrați în panelul Talk Online, toți participanții se angajează să păstreze confidențialitatea informațiilor din chestionar. În cazul în care este necesar, accentuăm din nou termenii de confidențialitate la începutul unui sondaj, iar în cazul în care un respondent nu acceptă în mod activ, nu vor putea lua parte la acest sondaj. Cu toate acestea, dacă este absolut necesar ca clientul să aibă 100% certitudine că nu există pierderi de informații despre conținutul unui sondaj, recomandăm să nu efectueze cercetări online: în ciuda tuturor măsurilor de securitate, nu există nici o certitudine 100%. În astfel de cazuri, putem oferi discuții față în față sau focus grup, în funcție de proiect.

27. Sunteți certificat (certificat) pentru un anumit sistem de calitate? Dacă da, care dintre ele?

Respectăm toate principiile ESOMAR și suntem certificați EuroLabel (eticheta de comerț electronic austriac). Toate sarcinile relevante din cadrul unui proiect de eșantionare sunt documentate în instrumentele noastre interne de gestionare a proiectelor și verificate în mod regulat față de repere/benchmarks, ca parte a controalelor noastre interne de calitate.

28. Ați efectuat sondaje online cu copii și tineri? Dacă da, respectați standardele furnizate de ESOMAR? Ce alte reguli sau standarde, cum ar fi COPPA în Statele Unite, respectați?

Înregistrarea în Panelurile Talk Online este permisă de la vârsta de 15 ani, prin urmare, nu sunt realizate sondaje online, direct cu copiii și tinerii. În cazul în care sunt necesare persoane tinere pentru un sondaj, atunci am programa să se facă împreună cu părinții lor: invitația va fi trimisă părinților și ei vor decide dacă vor cere sau nu copiilor lor să participe la ancheta specifică.